Vlaamse overheid koopt pick-ups bij Garage Neyt

neytDe Garage Neyt uit Lokeren heeft een tweejarig contract binnengehaald voor de Vlaamse overheid. Het bedrijf mag in die periode een reeks zware terreinwagens, pick-ups leveren. De Garage Neyt is een bekende concessionaris voor het merk Ford.

“Wij hebben eerder al ingetekend op openbare aanbestedingen”, zegt zaakvoerder Glenn Neyt. “We hebben dus eerder ook al dergelijke contracten binnengehaald. Maar uiteraard zijn we best tevreden dat we het ook ditmaal gehaald hebben. Elke wagen die we extra kunnen afzetten is vandaag voor ons toch een pluspunt?”

De Garage Neyt is samen met haar carosseriebedrijf en haar vestiging in Wetteren een sterk verankerde dealer in de brede regio. “Mijn vader heeft de zaak destijds, zowat 50 jaar geleden opgestart. Vandaag hebben we zo’n 30 man op de payroll.”

Bij openbare aanbestedingen als deze voor het Agentschap voor Facilitair Mannagement komt het erop aan zoveel mogelijk punten te scoren op de referentielijst. Het gaat dan om technische modaliteiten bij het order, kwaliteit, financiële aspecten, waarborgregelingen enz. Het bedrijf dat de meeste punten haalt in de rangeschikking krijgt het order toegewezen. “Alleen weten we helemaal niet hoeveel terreinwagens we effectief mogen leveren”, zegt Glenn Neyt. “De overheid bestelt in dit opzicht wagens in functie van de noden. Het kunnen er in totaal vijf zijn of 50. We weten het gewoon niet. We staan er evenwel klaar voor.”