Vleesgroothandel De Laet en Van Haver opent een nieuwe fabriek, ‘The Butcher’s Craft’ aan de A12 in Aartselaar. Daar worden activiteiten ondergebracht zoals het uitbenen van de karkassen en het zouten of roken van vlees. Tot nu werden die uitgevoerd in de originele beenhouwerij in Hove en in een gehuurd pand in Wommelgem. 

Bedrijfsleider Luc De Laet vond het moment rijp om zijn zaak verder uit te bouwen. De Laet en Van Haver staat nu voor twee slagerijen, een vleesrestaurant en een foodtruck. In ‘Butcher’s Craft’ komt naast de fabriek ook een showroom voor demo’s en workshops. 

De Laet pleit voor minder maar beter vlees

De opening van de nieuwe zaak komt op een moment dat de vleesindustrie weer zwaar onder vuur ligt, na het uitbreken van weer een voedselschandaal in een omstreden slachthuis. “We willen in onze nieuwe vestiging aantonen hoe belangrijk kwaliteit voor ons is” zegt bedrijfsleider Luc De Laet. “Door het aanbieden van uitzonderlijke vleeswaren willen wij sensibiliseren om minder maar wel véél beter vlees te consumeren”. 

De klantenlijst van De Laet & Van Haver omvat meer dan 150 restaurants in binnen- en buitenland. De zaak bestaat  intussen 25 jaar. 
“We vormen een ideaal partnership met de trotse boer, die alleen de beste kwaliteit wil aanbieden en niet toegeeft aan massaproductie. Op deze manier geven wij gehoor aan de massale kritiek op de almaar toenemende productie en consumptie van vlees.” zegt Luc De Laet.