VLM Airlines heeft een Belgische vliegvergunning  te pakken voor zijn Fokker 50 en zijn Airbus A320.  Eerder had de maatschappij een vergunning op de route Antwerpen – London City Airport, maar dan via haar Sloveense dochtermaatschappij.   

De twee Airbus A320-200-toestellen zijn gestationeerd op Brussels Airport en zullen in eerste instantie enkel charter-, en private vluchten uitvoeren. De eerste A320-vluchten onder VLM-vlag vonden vorige week al plaats.

Toeristische, zakelijke en chartervluchten

VLM Airlines wil ook actief zijn op de toeristische markt. Op termijn zullen deze toestellen, samen met de Fokker 50-vloot, worden ingezet op het Europees lijnvluchtennetwerk van VLM Airlines.

VLM Airlines voert op dit ogenblik 19 lijnvluchten per week uit op de populaire zakenroute tussen Antwerpen en London City Airport. Daarnaast worden de toestellen van VLM ook ingezet voor charter-, en private vluchten.

Bij VLM Airlines zijn op dit ogenblik ruim 100 mensen aan de slag, waarvan 90 in België. De vloot telt nu in totaal twee Airbus A320-200’s en zes Fokker 50’s, die geregistreerd zijn in België. De A320’s bieden plaats aan 180 passagiers en de Fokker 50’s kunnen elk 50 passagiers vervoeren.

Het Belgische SHS Antwerp Aviation N.V. is een dochteronderneming van de Nederlandse investeringsmaatschappij SHS Aviation B.V., die voor 60 % in Nederlandse handen is. De resterende 40% is eigendom van Chinese investeerders. De Sloveense luchtvaartmaatschappij VLM Airlines d.d. is een dochterbedrijf van SHS Antwerp Aviation.