Deurne – Een Fokker 50 van VLM Airlines vertrok maandagmiddag om 12u40 van Antwerp Airport naar Birmingham, de tweede grootste stad van Groot-Brittannië. Hiermee is de dagelijkse verbinding tussen de Scheldestad en de Engelse West Midlands hersteld.

De troeven van Antwerp Airport en VLM Airlines

Passagiers kunnen tot 20 minuten voor vertrektijd inchecken. De parkings van de luchthaven in Antwerpen zijn heel wat goedkoper dan die van de grote Belgische luchthavens. Je kunt je auto er al parkeren vanaf 8 euro voor een hele dag. In de vluchtticketprijs zijn een drankje en snack inbegrepen en iedere passagier mag ook een bagagestuk van max. 23 kg inchecken.
Bij VLM Airlines zijn meer dan 100 mensen aan de slag. De vloot telt zes Fokker 50’s, die elk 50 passagiers kunnen vervoeren. 

Wijzigingen aan bestaande vluchtschema’s

In aanloop naar het zomerseizoen zijn ook een paar wijzigingen aan bestaande vluchtprogramma’s aangebracht. Zo vertrekken de ochtendvluchten naar München en Maribor (Slovenië) drie uur vroeger dan voorheen en wordt voortaan op weekdagen zowel ’s morgens als ‘s avonds van Antwerpen naar München gevlogen.

VLM Airlines heeft van Antwerpen dagelijks ook lijnvluchten (3 à 4 retourvluchten op weekdagen) naar London City Airport, naar Zurich (tweemaal daags op weekdagen) en Maribor (één keer per dag op weekdagen).