ANTWERPEN – SHS Aviation BV, het moederbedrijf van de Antwerpse luchtvaartmaatschappij VLM, schroeft het aanbod lijnvluchten vanuit Antwerp Airport flink terug. In plaats van zeven bestemmingen zullen er nog slechts twee worden aangeboden.

Aberdeen, Birmingham, Keulen-Bonn, Maribor, München en Rostock verdwijnen uit de bestemmingslijst van VLM. Enkel de vluchten van Antwerpen naar London City Airport en Zurich blijven behouden.

Johan Maertens, ceo VLM: “De huidige luchtvaartsector is zo dynamisch dat het gebruikelijk is dat bestemmingen en vliegfrequenties voortdurend geëvalueerd en aangepast worden naargelang het seizoen, de prestaties van bestaande routes en nieuwe opportuniteiten die zich op de markt voordoen. Ook bij VLM is dat zo. De beschikbare vliegtuigcapaciteit wordt ingezet op routes en activiteiten waar meer vraag naar is en die winstgevend zijn”,

Naast de veranderingen in het vluchtaanbod zal er nu ook meer worden ingezet op private, charter- en ACMI-vluchten. Bij die laatste gaat het om een huurovereenkomst tussen twee luchtvaartmaatschappijen waarbij de verhuurder vliegtuig, bemanning, onderhoud en verzekering levert en de leasenemer alle andere kosten en verplichtingen op zich neemt.