ANTWERPEN – SHS Aviation B.V., het Nederlandse moederbedrijf van VLM, heeft Johan Maertens benoemd tot nieuwe ceo van VLM Airlines. De Antwerpse luchtvaartmaatschappij kan zo rekenen op zijn uitgebreide ervaring in de luchtvaartsector.

De 46-jarige Johan Maertens is jurist van opleiding en stapte in 2000 van het advocatenkantoor Liedekerke Wolters Waelbroeck Kirkpatrick over naar Sabena waar hij Legal Adviser werd. In 2002 werd hij benoemd tot Vice President Legal van Brussels Airlines. Drie jaar later trok hij in opdracht van Brussels Airlines naar Afrika om er lokale luchtvaartprojecten te ontwikkelen en te begeleiden. In 2008 ging Johan Maertens aan de slag bij Lufthansa Consulting, waar hij als managing consultant vooral werkzaam was op strategische projecten voor verscheidene luchtvaartmaatschappijen, voornamelijk in Afrika.

De voorbije jaren werkte Johan Maertens in Congo Brazzaville, waar hij in 2012 benoemd werd tot Deputy ceo en coo van de nationale luchtvaartmaatschappij ECAir.

Bij VLM zijn meer dan 100 mensen aan de slag. SHS Antwerp Aviation ontwikkelt luchtvaartactiviteiten onder de merknaam VLM, waar meer dan 100 mensen aan de slag zijn. VLM biedt op dit ogenblik aan van Antwerpen naar Aberdeen, Birmingham, Keulen-Bonn, London City Airport, Maribor, München, Rostock en Zurich. Op 1 oktober worden nog twee routes aan het netwerk toegevoegd. Daarnaast worden de VLM-toestellen ook ingezet voor charter-, ACMI- en private vluchten.