DEURNE – Op 15 mei 1993 voerde de toenmalige Vlaamse Luchttransportmaatschappij (VLM) haar eerste lijnvlucht uit van Antwerpen naar London City Airport. Dat werd dinsdag gevierd met de medewerkers van VLM en de luchthaven.

VLM was tussen 1993 en 2008 actief op de zakenroute tussen de Scheldestad en de stadsluchthaven in het oostelijk deel van de Londense Docklands. Daarna werd de verbinding overgenomen door Cityjet. Die zette de activiteiten naar Londen in 2017 echter stop, waarop VLM besliste om opnieuw het roer over te nemen en zo continuïteit op de route te verzekeren.

Marcel Buelens, ceo Antwerp Airport: ”Sinds 1993 is onze Metropool en het financieel hart van London City verbonden. Welk bedrag aan economische waarde werd er dankzij deze verbinding al gecreëerd? Hoeveel zakenmensen hebben via deze route de zaak van hun leven gedaan? Hoeveel jobs zijn er daardoor bijgekomen? We zullen het nooit weten, maar één ding is zeker: we gaan door!”

Populaire zakenroute

Alle passagiers die vandaag van de luchtlijn gebruik maakten kregen een speciaal doosje met pralines cadeau. Die kwamen van de Antwerpse chocolatier Erik Goossens. Ook Bart De Wever deelde tijdens het jubileum mee in de vreugde. Onverwacht bleek dat ook hij één van de passagiers was met bestemming Londen.

Konstantijn Huys, commercial director VLM: “De VLM-verbinding naar London City Airport is vanuit Vlaanderen en Zuid-Nederland veruit het snelste reisalternatief voor zakenreizigers, toeristen en passagiers.” Richard Hill, chief commercial officer London City Airport: “Ook vanuit Londen is deze verbinding erg in trek.”

Op weekdagen vliegt VLM tot 3 keer per dag heen en terug op de route tussen Antwerpen en London City Airport. Op zondag is er één heen- en terugvlucht.