VLM Airlines vliegt nu ook vanop de luchthaven van Deurne naar München. De vlucht wordt uitgevoerd door een Fokker 50 van VLM Airlines. Vanuit München wordt de vlucht voortgezet naar de Sloveense stad Maribor. Aanvankelijk wordt er van maandag tot vrijdag eenmaal per dag heen en weer gevlogen. Vanaf 26 maart, de start van het zomerseizoen, wordt dat twee keer per dag.

 

Duitsland is de eerste exportmarkt van Vlaanderen en de derde grootste investeerder in onze regio. Vlaanderen is ook voor Beierse bedrijven een belangrijke afzetmarkt. Deze nieuwe verbinding geeft een belangrijke, bijkomende impuls aan de handelsrelaties tussen ons beiden. Ondernemers zullen dit bijzonder smaken”, zegt Bart Boschmans, Vlaamse Economische Vertegenwoordiger voor Flanders Investment & Trade in München.

Een Sloveense delegatie heeft maandagavond een ontmoeting gehad met Antwerps schepen Koen Kennis, bevoegd voor o.a. financiën, mobiliteit, toerisme en middenstand. De delegatie wil de toeristische aantrekkingskracht van Maribor en bij uitbreiding Slovenië in de verf zetten. De skigebieden die vlakbij Maribor liggen trekken jaarlijks heel wat wintersporters aan. 

VLM Airlines voert op dit ogenblik lijnvluchten uit op de routes Antwerpen-London City Airport, Antwerpen-Maribor, Antwerpen-München, München-Maribor en Antwerpen-Zurich. Daarnaast worden de VLM-toestellen ook ingezet voor charter- en private vluchten. 

Het Belgische SHS Antwerp Aviation N.V. is een dochteronderneming van de Nederlandse investeringsmaatschappij SHS Aviation B.V. De Sloveense luchtvaartmaatschappij VLM Airlines d.d. is een dochterbedrijf van SHS Antwerp Aviation.