Luchtvaartmaatschappij VLM heeft de wind in de zeilen, of liever in de vleugels. Er is zopas plechtig een nieuwe verbinding Antwerpen, Zürich ingehuldigd, over enkele weken komen er weer drie nieuwe verbindingen bij en er worden er nog bijkomende aangekondigd. Reden genoeg voor een feestje op de luchthaven van Deurne.

De lijn naar het Zwitserse Zürich is de tweede voor het doorgestarte VLM. Eind oktober werd de eerste verbinding naar Londen-City geopend. Op 12 februari starten er nieuwe verbindingen naar  Birmingham (Groot-Brittannië) en naar München (Duitsland), die ook doorvliegt naar Maribor (Slovenië).

Operationeel manager van VLM, de Nederlander Carl Runge, noemt de nieuwe verbindingen vanuit Deurne “een fantastisch alternatief voor de hele hoge prijzen van Brussels Airlines en Swissair”.  Runge ziet niet alleen ruimte voor zakenreizigers, maar ook voor toeristen van en naar Antwerpen.

Ook een vernieuwing van de vloot op komst

Zurich is voor Antwerpen een belangrijke bestemming omdat het een financieel centrum is en een belangrijke handelsplaats voor goud net als Antwerpen. Antwerps burgemeester Bart De Wever, die ook van de partij was. is dan ook tevreden met de nieuwe lijn. Zürich heeft een kwart minder inwoners, zei De Wever maar zijn luchthaven trekt 100 keer meer passagiers.

Over een paar weken heeft VLM mogelijk nog nieuws over nieuwe verbindingen, maar daarover werden geen details gegeven. Wel zijn er plannen over een vernieuwing en uitbreiding van de vloot. Nu telt de VLM-vloot naast twee Airbus A320’s ook zes vrij oude Fokker 50’s. “De Fokkers zijn redelijk traag dus moeten we naar vlootvernieuwing”, zei COO van VLM  Runge.