VLM Airlines vliegt opnieuw tussen Antwerpen en London City Airport. Negen jaar geleden was de laatste vlucht van VLM  op dit traject.  De vluchten zullen uitgevoerd worden met Belgische bemanningen en met in België geregistreerde Fokker 50-vliegtuigen.

De verbinding start op 30 oktober. Op maandag, dinsdag en woensdag zijn er drie dagelijkse vluchten in elke richting en op donderdag en vrijdag vier dagelijkse retourvluchten. Op zondagen vliegt VLM Airlines tweemaal heen en terug.

Sinds 1993 zijn Antwerpen en London City Airport  rechtstreeks verbonden met elkaar, eerst dankzij VLM Airlines, van 1993 tot 2008, daarna werd de route overgenomen door Cityjet. Cityjet zet eind oktober 2017 zijn activiteiten op deze route stop.

Marcel Buelens, CEO van Antwerp Airport, is zeer verheugd dat VLM Airlines opnieuw tussen beide steden zal vliegen. “De route Antwerpen-London City Airport is van groot belang omdat ze twee van de belangrijkste economische centra in Europa rechtstreeks met elkaar verbindt. De route is het snelste reisalternatief voor zowel zakenreizigers als vrijetijdspassagiers.”

Het Belgische SHS Antwerp Aviation N.V. is een dochteronderneming van de Nederlandse investeringsmaatschappij SHS Aviation B.V., die voor 60 % in Nederlandse handen is en voor 40% eigendom is van Canadese investeerders. De Sloveense luchtvaartmaatschappij VLM Airlines d.d. is een dochterbedrijf van SHS Antwerp Aviation.