De Antwerpse regio krijgt er een nieuwe BNI-afdeling bij, en wel in Merksem. De openingszitting vond plaats op 18 januari.

BNI of Business Network International is een netwerkorganisatie voor ondernemers. Het opzet is: relevante informatie uitwisselen die nuttig is voor hun bedrijfsvoering. Op die manier wordt een netwerk aan potentiële zakenrelaties uitgebouwd, volgens het principe van ‘think globally, act locally’. Hoewel het een wereldwijde organisatie is, zijn de afdelingen lokaal ingebed. In dit geval, in Merksem. 

Elke donderdagochtend sinds september kwamen een aantal ondernemers bijeen in de Eugeen Meeusstraat in Merksem. Pas bij 25 leden wordt een kerngroep een echt ‘chapter’. Het 25e lid kwam in november aan boord. Vorige  donderdag volgde dan de officiële lancering. En meteen werd ook de nieuwe naam gelanceerd: BNI Dockside, wegende de ligging aan ”t Dokske’.

Leden zetten hun netwerken voor mekaar open

BNI combineert voor de aangesloten ondernemers de voordelen van een goede netwerkmeeting met een grote extra troef: binnen een chapter (afdeling) beweegt elke ondernemer zich in een concurrentievrije zone. Leden zetten hun netwerken voor elkaar open en bevelen elkaar aan bij hun connecties. Geven Loont, is dan ook de filosofie van BNI. 

‘We geloven bij BNI dat klantenwerving efficiënter en aangenamer kan. Bij ons maakt koude prospectie plaats voor warme introducties door collega-ondernemers.’ legt Erik Arnout, Area Director Consultant van regio Antwerpen, uit. ‘BNI-Antwerpen biedt haar leden-ondernemers een omgeving waarbinnen relaties en persoonlijk engagement daadwerkelijk tot opdrachten en nieuwe klanten leiden.’ 

Het systeem is gebouwd op wakkere ondernemers. En dat mag best letterlijk worden genomen want de leden worden om 6 uur ’s ochtends verwacht voor een ontbijt. Nadien volgt dat de eigenlijke netwerkmeeting. Op de Merksemse bijeenkomst waren een honderdertigtal mensen aanwezig.