Transporteur Nijhof-Wassink vestigt zich in Antwerpen

nijhofDe Nederlandse transporteur Nijhof-Wassink brengt zijn Belgische activiteiten bijeen in de haven van Antwerpen. De vestigingen in Torhout, het vroegere Janssens Feed en in Mariakerke worden daarbij opgegeven. Nijhof-Wassink is vooral gespecialiseerd in het vervoer van vloeibare bulk en van mengvoeders.

“Met de concentratie van onze activiteiten aan de Schomhoeveweg in de haven van Antwerpen zitten we meteen midden in het gebeuren,” zegt woordvoerder Herko Eshuis. De Nederlandse groep uit Rijssen en Coevoorden werkt al verscheidene jaren naeen een sterke internationale expansie uit en kiest nu ook voor Antwerpen. Vanuit Antwerpen zullen zo’n 15 trucks ingezet worden op de bulkmarkt en nog eens zo’n 20-tal op de mengvoeders.

Transporteur Nijhof-Wassink positioneert zich veeleer als een logistieke dienstverlener die zich niet louter beperkt tot transport. Het bedrijf verzorgt net zo goed administratieve taken, opslag als reiniging van citernes en silo’s. De groep is anderzijds ook een dealer voor het merk Volvo. Met vestigingen in oa. Polen, Hongarije en Duitsland worden liefst 1100 personeelsleden ingezet en 400 trucks.