ANTWERPEN – Naast de bestaande vestiging van Wasbar in de Graaf van Egmontstraat komen er dit jaar nog twee extra Antwerpse filialen: op de Melkmarkt en aan de Graanmarkt. Zo bevindt het horeca-concept waar je ondertussen je wasje kan laten draaien, zich binnenkort op drie locaties in Antwerpen.

Wasbar werd in 2013 opgestart door Dries Henau en Yuri Vandenbogaerde. Het concept kwam in 2015 onder de vleugels van Top Brands, het bedrijf dat ook Pizza Hut, Boulangerie Paul en sinds kort ook Ellis Gourmet in handen heeft. Bij de aankoop van het concept sprak Top Brands reeds de grote ambities uit over het concept.

Deze ambities werden nogmaals bevestigd door ceo Stef Meulemans: “Wij zijn meer dan ooit klaar om met Wasbar de grote sprong te maken. Sinds we het concept hebben gekocht, hebben we heel verschillende soorten locaties en foodconcepten uitgeprobeerd. Ondertussen weten we welke richting we uitmoeten met het concept en wat onze ideale locaties zijn. Die gaan we nu de komende maanden uitrollen.”

De komende maanden opent Wasbar in Antwerpen twee nieuwe en bijkomende filialen, naast het bestaande filiaal in de Graaf van Egmontstraat. Op 16 juli opent de eerste op de Melkmarkt, midden in het historisch centrum. Een derde Antwerpse Wasbar volgt eind augustus aan de Graanmarkt.

Nieuw foodconcept

Ook in Gent wijzigt er wat. Daar verhuist Wasbar van Nederkouter naar de Kalandestraat, hét ontbijtplein van Gent. Dit betekent dat tegen het najaar Wasbar vijf filialen telt. “Met de nieuwe openingen volgt ook een volledig nieuw foodaanbod, waardoor de Wasbar-vestigingen ook langer en later zullen open zijn. Je zal er voortaan ook ’s avonds terechtkunnen voor een warme maaltijd”, besluit Stef Meulemans.