Zopas opende in het vroegere havenhuis aan het Willemdok “Port of Creative Antwerp”, het jongste project van FMT België.
Conceptbeheerder FMT België is hiermee niet aan zijn proefstuk toe: onder meer met het Wonderburo, een creative hub in het thema van Mode en Design in hartje Antwerpen, gaf FMT al een boost aan de Antwerpse jonge en creatieve economie.

Glenn Versieck, algemeen directeur, licht toe: “Bij elk nieuw project zetten we krijtlijnen uit voor een concept passend bij het gebouw. Voor het havenhuis hebben we een “Port of Creative Antwerp” gecreëerd. Met dit initiatief bieden we betaalbare werk- en atelierruimten op een prachtlocatie aan startups en bedrijven actief in de artistieke en creatieve sector. Voor hen is dat vaak een meer dan welkom duwtje in de rug.”

Na de verhuis van de hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen naar het nieuwe havenhuis aan het Zaha Hadidplein, nam FMT België het vroegere havenhuis gebouw in beheer. Naast diverse kantoorruimten die door een scala gaande van PR en evenementenbureaus over startende IT-bedrijven tot architecten en kunstenaars worden ingenomen, huisvest het pand ook “Het Eiland” een creatieve broeiplaats. Hier kunnen de “buren” uit het gebouw, freelancers, studenten en passanten samenkomen om te werken, te vergaderen of gewoon even te ontspannen.

Op de beneden- en eerste verdieping zal in de nabije toekomst ruimte voor een kunstproject komen. Naast tentoonstellingen zullen in en rond het auditorium diverse programma’s, lezingen en andere verrijkende activiteiten plaatsvinden.

FMT België is gespecialiseerd in tijdelijk beheer van commercieel en bijzonder vastgoed. Van kantoren, winkels en industriële panden tot voormalige musea, kerken en kastelen. “Door in te zetten op kwalitatieve concepten en een nauwgezette opvolging worden de representativiteit van het pand en de leefbaarheid van de omgeving gegarandeerd. We proberen steeds een brug te slaan naar een toekomstige bestemming zonder hierbij de geschiedenis van het pand uit het oog te verliezen”, benadrukt Glenn Versieck.