Water-link blaast 135 kaarsjes uit.

water-linkHet Antwerpse waterbedrijf Water-link viert dit jaar zijn 135ste verjaardag.  Om die verjaardag te vieren organiseert water-link een academische zitting, “Van Antwerp Waterworks tot water-link” en een tentoonstelling.

Water-link is de grootste waterproducent van het land. Behalve aan residentiële klanten levert het bedrijf ook aan de industrie en aan andere waterbedrijven. Tijdens de academische zitting, die zal plaatsvinden op 21 september in het Felix Archief wordt dieper ingegaan op de geschiedenis en de toekomst van het bedrijf .

De tentoonstelling zal gratis te bezoeken zijn vanaf 22 september tot en met 4 november, van dinsdag tot en met vrijdag van 8u30 tot 16u30.

Water-link bedient  7 gemeenten in de stadsregio.  Er zijn 642.000 verbruikers die dagelijks worden voorzien van drinkwater.   De industrie in de haven van Antwerpen  neemt tot 41% van dat watervolume af. Dochterbedrijf Induss  focust daarbij op de waterbehoeften van bedrijven en is actief in de rest van België en ook internationaal.

Water-link is de lange termijn leverancier van vooraanstaande drinkwaterbedrijven zoals Farys, De Watergroep, Pidpa en het Nederlandse Evides. De productiecapaciteit wordt hiervoor einde 2016 uitgebreid met een nieuwe zuiveringseenheid.

Water-link is niet alleen actief in de watervoorziening. Dat water moet ergens naartoe en daar zorgt haar dochter rio-link dan weer voor. Via het gemeentelijk rioolbeheer in 10 steden en gemeenten.  Rio-link biedt rioolbeheer aan dat afgestemd is op de behoeften van steden en gemeenten. Tussen 2016 en 2020 is hiervoor een investeringsprogramma opgezet van meer dan 200 miljoen euro.  Water-link heeft 452 medewerkers.