Website Dockx Rental bekroond

baardockxDockx Rental heeft de meest gebruiksvriendelijke commerciële website. Het bedrijf kreeg in een wedstrijd om de “Usability Award” de eerste prijs toegekend door de vakjury. “Het was er ons om te doen de klanten in zo weinig mogelijke kliks een auto of een van te laten reserveren,” zegt Sam Pyliser, verkoops- en marketingmanager van het bedrijf uit Wilrijk.

Je weet het best: een bestelling of een reservatie doorgeven via de website is vaak een echte martelgang. Veel bedrijven maken het hun klanten geregeld echt moeilijk. Niet zo bij Dockx Rental waar het om snelle efficiëncy gaat. Wie een auto wil reserveren kan in enkele kliks de wagen van zijn voorkeur gereserveerd krijgen met daar bovenop een berekening van de prijs, zelfs in functie van extra kilometers, een speciale verzekering of een extra bestuurder. De klant krijgt dan meteen de uitgewerkte offerte in zijn mailbox. “Wij contacteren de klant naderhand om zijn reservatie te bevestigen en de auto klaar te zetten”, zegt Sam Pyliser.

“Ondertussen werken we nu al op een volgend project waarbij de klant finaal op eigen kracht de reservatie ook kan omzetten in een concrete betaling,” zegt Sam Pyliser nog. “Hij zal dus alles zelf in handen hebben. Van de zoektocht naar de geschikte wagen tot de afhandeling van de deal.”

Die opmerkelijke efficiëncy heeft de vakjury meteen ook tot de conclusie gebracht dat Dockx Rental effectief de Usability Award toekwam. “Een erkenning waar wij vanzelfsprekend erg trots op zijn,” zegt Sam Pyliser nog.

Dockx Rental is een onderdeel van de Groep Dockx die naast de verhuring van auto’s, vans en lichte trucks ook verhuizingen doet (Dockx Movers), transporten verzorgt (Dockx Logistics) en industriële activiteiten garandeert (Dockx Indusrrie). De groep baat ook het carrosseriebedrijf Marcant uit.

De groep tekent voor een globale omzet van zo’n 55 miljoen euro en stelt 250 mensen tewerk. Dockx Rental zelf werkte verleden jaar een omzet bijeen van 14 miljoen euro en stelt over de 14 sites 55 mensen tewerk.

“Wij staan als Dockx Rental in voor zo’n 65.000 verhuurcontracten. Wij beschikken daartoe over een wagenpark van pakweg 1.000 voertuigen.

De Groep Dockx is een familiebebedrijf dat nog altijd in handen is van de familie Dockx.