De webwinkels Zalando en Coolblue verwachten dit jaar een forse groei. Samen denken ze in 2017 3.500 jobs te kunnen creëren. Alvast bij Coolblue zal een deel van die aanwervingen in België gebeuren.
Het Nederlandse Coolblue, dat elektronica verkoopt, verwacht dit jaar 1.500 mensen aan te zullen nemen in Nederland en België. Onder meer het centrale magazijn in het Nederlandse Tilburg wordt fors uitgebreid. Daarnaast wil de onderneming ook een nieuwe winkel openen. Coolblue heeft een fysieke winkel in Wilrijk, en verder in Lochristi en Sint-Stevens-Woluwe.

De nieuwe winkel wordt een heel nieuw concept, zegt CEO Pieter Zwart. Maar meer details worden niet gegeven. Webwinkel Coolblue verwacht dit jaar een omzet van 1,2 miljard euro. In 2016 was de omzet al met 55 procent toegenomen tot 857 miljoen euro. De Duitse webwinkel Zalando verwacht dit jaar dan weer meer dan 2.000 nieuwe banen te creëren. De schoenen- en kledingverkoper wil het personeelsbestand en het logistieke distributienetwerk uitbreiden om in te spelen op de verwachte groei. Het bedrijf rekent voor 2017 namelijk op een omzettoename met 20 tot 25 procent.

Woensdag heeft ook een derde on-line speler zijn resultaten bekendgemaakt. Bol.com slaagde er voor het eerst in om een omzet van meer dan 1 miljard euro te realiseren, zo werd gezegd bij de voorstelling van de jaarcijfers van moederbedrijf Ahold Delhaize.