Van 19 tot 23 maart organiseren Impulskrediet en microStart de 7de editie van de Week van het Microkrediet met de campagneslogan: Ook ik ben ondernemer! Daarmee willen ze duidelijk maken dat ondernemen voor iedereen mogelijk moet zijn, ongeacht zijn of haar afkomst, geslacht, sociale achtergrond of leeftijd. Orgelpunt daarbij is de awarduitreiking voor de Micro-ondernemer van het Jaar op 23 maart.

Van de 25 genomineerden, gespreid over vier categorieën, die kans maken op de titel ‘Micro-ondernemer van het Jaar’ komen er 6 uit de provincie Antwerpen. Drie micro-ondernemers hebben hun zaak in de regio van ‘Made in Antwerpen’.

Volkan & Aysel, Turks restaurant in Edegem

Volkan is geboren en opgegroeid in Turkije. Zo’n tien jaar geleden gingen Volkan en zijn vrouw Aysel in Gent wonen waar ze een eigen pita- en pizzazaak hadden. Later verhuisde het hardwerkend en optimistisch koppel naar de markt van Edegem. Daar baten ze nu het Turks restaurant ‘Karaca’ uit.

Nikolaj Mortelmans, t-shirtshop in Antwerpen

Nikolaj Mortelmans heeft van zijn passie zijn beroep gemaakt. Hij verkoopt online zelf ontworpen t-shirts en truien onder het merk ‘Cookietown’. maar ook via een eigen winkel, Sinjoor Store, én via de Stadswinkel.
Nikolaj volgde het Starterstraject van Starterslabo. Daarna zorgde de combinatie van een Impulskrediet en Startlening+ ervoor dat hij kon investeren in zijn zaak en voltijds ondernemer kon worden. 

Singh Jitender, dagwinkel in Antwerpen

Singh werd geboren in India, maar woont al vele jaren in België met zijn vrouw en twee kinderen. Hij is opgeleid als mecanicien en werkte lang in die sector. Gepassioneerd door ondernemen, opende Singh een textielwinkel. Tussen 2000 en 2007 verkocht hij in zijn winkel een grote variëteit aan stoffen, gaande van katoen tot uitstekende Indische zijde. Einde 2007, op 52-jarige leeftijd, schakelde Singh over op een dagwinkel. Op ondernemen staat dus geen leeftijd.

Het volledige programma en hoe je mee kunt stemmen, vind je hier