Sociale onderneming Levanto start weldra met een nieuw initiatief: mensen met medische, mentale, psychologische of psychiatrische zorgnoden (MMPP-profielen) gaan vegan gebakjes maken.

Die gebakjes zullen dan worden verkocht aan koffiebars, maar ook aan bedrijven of in losse verkoop. Uniek aan dit project is dat het project gerealiseerd wordt via crowdfunding. Levanto levert sociale dienstverlening aan overheden, bedrijven en  particulieren. “Onze nieuwe service start op het ogenblik dat onze nieuwe keuken klaar is” zegt Michaël Koekhofs van Levanto. “We verwachten dat dit in het voorjaar zal zijn”.

Ik het nieuwe project zullen mensen met een zogenaamd MMPP-profiel worden ingeschakeld. Ze hebben medische, mentale, psychologische of psychiatrische zorgnoden. Ze worden begeleid door Levanto dat als sociale onderneming langdurig werkzoekenden aan werk helpt. Michaël Koekhofs is een van de begeleiders. “We coachen en motiveren de mensen. Bij ons leren ze met werk omgaan. Uiteindelijk vinden ze een vaste, betaalde job.”

Nichemarkt voor vegan-produkten

In de vegan-gebakjes komen geen dierlijke producten zoals boter, melk of eieren voor, alleen honing. “We zagen een niche in het vegan aanbod van de vele koffiebars in Antwerpen” zegt Michaël Koekhofs. ” Het combineert twee van onze bedrijfsprincipes: gaan voor innovatie maar op maat van onze medewerkers. Koffiebars, buurtinitiatieven en zelfs bedrijven kunnen binnenkort bij ons verschillende vegan gebakjes bestellen.

De startup wordt gefinancierd via crowdfunding. “Veel mensen zijn begaan met ons project en daarnaast is er steeds meer maatschappelijke bewustwording voor vegan eten. We merken dat we veel steun krijgen” besluit Michaël.  De crowdfunding loopt nog tot 6 december en is hier te bekijken.