Werken Elisabeth Center Antwerp opgestart

elisabethDe bouwwerken voor het geplande Elisabeth Center Antwerp schieten flink op. De officiële opening voor het nieuwe concert- en congrescentrum is gepland voor 2016. Het Elisabeth Center Antwerp moet Antwerpen vooral op de kaart zetten van het internationale congrestoerisme.

Antwerpen is al die jaren een blinde vlek geweest voor de organisatoren van congressen. Het ontbreekt in de Scheldestad aan een ruime infrastructuur om enkele honderden deelnemers op te vangen bij symposia en conferenties. De infrastructuur van de roemruchte Elisabethzaal, vlakbij de Zoo was hopeloos verouderd. Vandaar het initiatief vanuit de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen (KMDA) om een nieuw complex op te trekken op de gronden van de oude zaal. Samen met de partners in de tijdelijke vereniging Elisabeth met hoofdaannemeer Willemen General Contractor en het bouwbedrijf Heijmans is men al enkele weken flink aan de slag.

Na de sloop waardoor er een stuk van 6000 m² braakland in het hart van de stad ontstond, zijn in juni de eerste schoppen in de grond gegaan, voor een project van 25.000 m².

Indien alles volgens plan kan blijven lopen is de oplevering gepland voor de zomer van 2016. De Filharmonie zal de eerste gebruiker zijn en krijgt het complex in juli van 2016 ter beschikking, om in te kunnen spelen. Het eerste concert is gepland voor eind september/begin oktober. De galaopening gaat door eind 2016, een juiste datum is evenwel nog niet gekend.

Volgens Dries Herpoelaert, de algemeen directeur van de Zoo wordt het geplande center zelfs nog iets groter dan oorspronkelijk ingepland. In een gesprek met KMO-insider geeft de directeur aan dat bovenop de twee geplande verdiepingen van het center nog extra congresfaciliteiten gebouwd zullen worden die apart kunnen functioneren en waardoor ook kleinere groepen tot 400 man bv. zouden kunnen bijeenkomen en tevens gebruik maken van alle faciliteiten van het grote center