Aan de Jan Van Gentstraat, waar vroege de dancing de Zillion stond, zijn de werken begonnen voor The Residence. Er komt een bouwblok van 20.000 m² met appartementen, een hotel, een supermarkt, kantoren, een openbare parking en een nieuw servicestation. 

Het gebouw van de Zillion werd eerder dit jaar afgebroken, nadat het jarenlang had staan verkommeren. De megadancing functioneerde tussen 1997 en 2002. 

Naast de voormalige discotheek omvatte het vroegere bouwperceel een werkplaats, een tijdelijke openbare parking voor het justitiegebouw en een servicestation. Het masterplan Nieuw Zuid wees uit dat het bouwblok op een dergelijke prominente plaats in de stad veel potentieel biedt als scharnier tussen de nieuwe woonwijk Nieuw Zuid, de Bolivarplaats, het justitiegebouw en de karaktervolle 19de-eeuwse wijk ’t Zuid.

Voor de realisatie zette het Antwerpse stedelijke vastgoedbedrijf AG VESPA een publiek-private samenwerking op met Today for Tomorrow. DMI Vastgoed participeert in het residentiële gedeelte. Het ontwerp van The Residence is van HUB architecten. 

Het nieuwe gebouw voorziet in een residentieel gedeelte van 93 appartementen. Op het gelijkvloers komen er kantoren. Het hotel is een realisatie van de groep Cayman. Er komt ook een rooftop bar voor bewoners en gasten. Het bouwblok voorziet verder nog in een Colruyt supermarkt, een publieke parking uitgebaat door Apcoa met 160 parkeerplaatsen, parkings voor de bewoners en een nieuw geïntegreerd servicestation van Total.

Naast een nieuw gebouw wordt ook bijna 10.000 m² extra publieke ruimte gecreëerd. Deze publieke ruimte wordt een belangrijk sluitstuk tussen de Bolivarplaats en het toekomstige park Nieuw Zuid. Today for Tomorrow stelde Bureau Bas Smets, de ontwerper van het openbaar domein Nieuw Zuid, aan voor het ontwerp van de publieke ruimte rond The Residence.