Werkzoekenden solliciteren spontaan bij ProFix Services

profixHet bedrijf ProFix Services uit Schoten heeft de afgelopen maanden meer dan 50 bijkomende werknemers in dienst genomen. ProFix Services is vooral gespecialiseerd in industriële isolatie, stellingbouw en straal- en schilderwerken. “Wij volgen geen pro-actief aanwervingsbeleid”, zegt zaakvoerder Frank Verstraeten. “De mensen komen gewoon naar ons toe.”

Zeker in de brede regio rond de petrochemische cluster van Antwerpen is het werkaanbod aan isolatie, stellingbouw en schilderwerken heel erg ruim. De concurrentie onder de verschillende ondernemingen is dan ook heel erg groot. ProFix Services groeit daarbij evenwel als kool. Frank Verstraeten en zijn echtgenote zetten hun firma op in … 2009. Ondetussen werken ze al met meer dan 100 man.

“Het heeft volgens mij alles te maken onze benadering van de klanten”, zegt Frank Verstraeten. “Wij stellen ons helemaal af op hun noden. Waar het de klanten om te doen is, is ook ons punt. Daarom worden alle opdrachten bij ons vooraf met de opdrachtgever doorgenomen. Wij zoeken samen met hem naar de beste oplossingen.”

ProFix Services werkt onderhand voor nagenoeg alle grote bedrijven uit de petrochemie, de industrie, de scheepvaart, de energiebedrijven, de farma en de offshore sector. “Ons orderboek voor de komende maanden zit nog mooi vol,” zegt Frank Verstraeten. “Wij mogen dus zeker niet klagen. Zeker de chemiebedrijven weten best dat goed aangebrachte isolatie tot enorme besparingen kan leiden. Wij bieden zowel thermische, akoestische als brandbeschermende isolatie aan. Onze isolatiematrassen voor generatoren en circulatiepompen garanderen 85% minder warmteverlies bv. Wij maken de matrassen zelf aan in ons atelier in Schoten. De klant kan er naderhand makkelijk mee werken. Isolatie is de zichzelf snelst terugverdienende investering op het vlak van energie efficiëncy.”

De hele groep realiseerde verleden jaar een omzet van pakweg 9,5 miljoen euro. “Indien wij op deze lijn kunnen doorgaan zullen we 2013 ongetwijfeld afsluiten op 12 miljoen euro”, zegt Frank Verstraeten nog. “Een groei van meer dan 2O% dus.”