ANTWERPEN – Het digitale tijdperk heeft het sociale leven ingrijpend veranderd. Likes en volgers worden soms belangrijker dan echte vrienden. Het nieuwe online vriendschapsplatform Wetime wil daar verandering in brengen door koppels in de offline wereld opnieuw samen te brengen.

Koppels registreren zich op de website van Wetime en het vriendschapsplatform zoekt aan de hand van hun voorkeuren en interessegebieden een perfecte match voor een double date.

Sietse Schelpe, initiatiefnemer van Wetime dat deel uitmaakt van accelerator Start it @KBC: “Veel mensen zijn het een beetje verleerd om nieuwe vrienden te maken. Of ze verhuizen en merken dat de drempel om in hun nieuwe woonplaats een nieuw sociaal leven op te bouwen behoorlijk hoog is. Die mensen willen wij met Wetime een duwtje in de rug geven.”

Mensen met een ruime vriendenkring en een druk sociaal leven, of jonge mensen die voldoende alternatieven hebben, behoren niet tot de doelgroep. “Voor koppels die gewoon van het leven willen genieten, zijn er bitter weinig mogelijkheden om vlot nieuwe mensen te leren kennen. Met Wetime creëren we daarvoor een veilige en laagdrempelige omgeving.”

Wecoins verdienen

Wetime is gratis en koppels hebben er recht op één double date per maand. Door foto’s en verhalen te delen, kunnen er ook Wecoins verdiend worden. Die kunnen worden ingeruild voor leuke geschenken zoals hotelovernachtingen, wellnesspakketten of kortingsbonnen. Wie vaker wil afspreken en meer en sneller Wecoins wil verzamelen, kan een betalend account opzetten.

Leden van de Gezinsbond kunnen rekenen op een korting op het Wetime-abonnement.