www.spitsmijden-antwerpen.be, het initiatief van Olympus Mobility in het kader van ‘Slim naar Antwerpen’ dat bedrijven in en rond Antwerpen sensibiliseert om zoveel mogelijk werknemers te leren spitsmijden, is een succes. Drie werkdagen na lancering tekenden reeds 55 bedrijven in!   

Koen Van De Putte, ceo Olympus Mobility NV: “Werknemers die regelmatig de dagelijkse files in en rond Antwerpen moeten trotseren, worden beloond door op weekdagen vóór de ochtendspits (van 7u tot 9u) en voor de avondspits (van 16u tot 18u) of na de spitsuren aan te komen of te vertrekken, het openbaar vervoer te gebruiken, te fietsen of gewoon van thuis uit te werken.”

Olympus reageert op vele aanvragen met self service module

Op vraag van enkele bedrijven met veel werknemers ontwikkelt Olympus bijkomend een self service werknemer module om binnen het bedrijf de inschrijvingen zonder administratieve last voor de HR-afdeling vlot te laten verlopen.

Spitsmijden loont

Hoe meer werknemers de smaak van spitsmijden te pakken krijgen, hoe korter de dagelijkse files. Wie die inspanningen doet, mag daarvoor in september rekenen op een beloning: per 5 spitsmijdingen: een waardebon te besteden in een Antwerpse winkel of vanaf 15 spitsmijdingen een lunch in een Antwerps restaurant ter waarde van 25€.
Een greep uit de restaurants die al meedoen: Le Zoute Zoen, De Serre, Ga Nord, Dock’s Cafe, La pipe d’Anvers, Grand Café Horta, Café Imperial, …
De spitsmijdingen worden automatisch bijgehouden door de Olympus- app te activeren op je smartphone. De app is vrij beschikbaar in de app- stores (iOS & Android).

Vergoeding van de Stad vloeit terug naar Antwerpse middenstand

Stad Antwerpen beoogt om structurele spitsmijdingen te realiseren. Daarom is een vergoeding per gevalideerde spitsmijding voorzien. Olympus Mobility heeft ervoor gekozen om deze vergoeding in te zetten als beloning voor de werknemers die de inspanning leveren. Het bedrijf dokterde een beloningstelsel uit in samenwerking met Joyn (online spaarkaart), zodat de middelen die ’t Stad ter beschikking stelt uiteindelijk grotendeels terugvloeien naar de lokale Antwerpse middenstand.

Hoe kan je meedoen?

Werknemers kunnen niet zelf registreren. Alleen bedrijven kunnen kosteloos meedoen door online in te schrijven op de website http://www.spitsmijden-antwerpen.be. Werknemers die willen meehelpen aan een lichtere spits rond Antwerpen, krijgen dan een login voor de Olympus app die zij makkelijk kunnen downloaden op hun smartphone. De app registreert automatisch hun spitsmijdingen.
Werkgevers kunnen ook opteren voor de volledige Olympus Mobility service, waardoor hun werknemers niet alleen spitsmijdingen registeren, maar ook makkelijk kunnen tickets bestellen voor alternatieve vervoersmiddelen zoals de trein, tram, bus of fiets.

De Uber van het openbaar vervoer

Olympus Mobility is een ‘Mobility as a service’  oplossing die wagen, openbaar en gedeeld vervoer samen brengt in één hand. Sommigen noemen het de Uber van het openbaar vervoer. Olympus Mobility NV is gegroeid uit de Belgische spoorwegen en werd opgericht eind 2015. Aandeelhouders zijn Cambio autodelen, mobiliteitsclub VAB, Taxistop VZW en Taxistop ASBL.