Wiese Europe start vestiging in Singapore

WieseWiese (Brecht) start met Wiese Asia start een tweede vestiging in Singapore.  “We willen de lokale markten er beter kunnen bedienen”, zegt general manager Chris Jacobs. “Kleinere componenten en installaties zullen ter plaatse worden gebouwd en geassembleerd. De engineering en productie van de essentiële onderdelen blijft vanuit België komen.”

Het bedrijf, opgericht in 1988 door Chris Jacobs, specialiseert zich in laadarmen om voor de chemie en voedingsindustrie o.a. schepen en citernevrachtwagens met vloeibare producten te laden en te lossen. Wiese Europe is de jongste jaren uitgegroeid tot een flexibele speler die zijn producten tot ver over de grenzen aan de man brengt. Intussen wordt 60% van de omzet in het buitenland gerealiseerd. „We werken samen met agenten in onder andere Frankrijk, China, India, Indonesië, Polen, Spanje, de Verenigde Arabische Emiraten en Turkije.

Wiese groeit 15% per jaar, innoveert continu en is bezig met expansie wereldwijd.  Momenteel telt Wiese een 40-tal medewerkers. Voor het vele werk is er echter meer personeel nodig.  “We zijn steeds op zoek naar nieuwe medewerkers”, vertelt Ellen Jacobs, die o.a. verantwoordelijk is voor de personeelsdienst.  “Uiteraard moeten ze de technische competenties hebben, maar we kijken vooral of ze ook passen in onze familiale bedrijfscultuur.”