WijnegemDe renovatiewerken aan het Wijnegem Shopping Center zijn af. De eigenaars investeerden liefst 50 miljoen euro in een uitbreiding van de winkeloppervlakte en een vernieuwing van het decor.

Het Wijnegem Shopping Center is een van de grootste shoppingcenters van het land. Op 60.000 vierkante meter aan winkelruimte kunnen de 9 miljoen bezoekers voortaan liefst 250 winkels bezoeken. Dat zijn er nog eens 10 meer dan voor de renovatiewerken.

De verbouwing startte in mei van 2012. Daarbij werd ingespeeld op de verwachting dat steeds meer bezoekers het openbaar vervoer zullen gebruiken om naar Wijnegem te komen. In de onmiddellijke buurt werd in dit opzicht een nieuwe tramhalte geopend. In het recente verleden was de toegang tot het shoppingcenter zeker voor automobilisten geen makkie. Bovendien was er een latent tekort aan parkeerplaatsen. Daardoor leek de belangstelling voor het center even af te nemen.

Het Wijnegem Shopping Center is eigendeom van AXA Belgium en RPFFB Belgium Branch. Het complex bestaat onderhand 20 jaar. Het werd opgetrokken op de plaats waar vroeger het militaire Fort 1 stond. In een eerste fase werd 32.000 vierkante meter winkelruimte opgetrokken. In 1997 kwam er nog eens 25.000 vierkante meter bij.

Ondertussen zijn alle 250 winkels verhuurd. Het center stelt liefst 2.250 mensen tewerk.