wikoWiko Isolatietechniek & Steigerbouw heeft een vestiging geopend in Stabroek. De Nederlandse groep wil de nieuwe entiteit gebruiken als een efficiënte uitvalsbasis naar het Antwerpse havengebied.

Wiko bestaat al 45 jaar en stelt vandaag als groep 130 mensen tewerk. Zaakvoerder Dennis van Wingerden runt het familiale bedrijf in de derde generatie. De onderneming garandeert zijn klanten “een multidisciplinaire dienstverlening op het vlak van isolatietechnieken en steigerbouw.” Het bedrijf beschikt daartoe in Stabroek over een moderne werkplaats waar isolatiewerken kunnen voorbereid worden. Er zijn tevens ruime opslagfaciliteiten beschikbaar voor stellingmateriaal.

Dennis van Wingerden heeft de snelle expansie van het bedrijf voor een stuk gebouwd op de internationalisering van de activiteiten. Werknemers van Wiko zijn geregeld aan de slag in Frankrijk, Turkije en Engeland. “Wij hebben dus geen gebrek aan internationale ervaring. Op de terugweg van een Antwerpse klant zag ik de mogelijkheden voor een eigen vestiging in België. Wij hebben daar snel op ingespeeld. Amper vier maanden later zitten we er reeds met een heel eigen vestiging en een eigen Belgisch management dat onder Steve Van Onsem een eigen beleid kan voeren.”

Wiko oriënteert zich vooral naar de industrie. Er liggen heel wat mogelijkheden in de sectoren chemie en petrochemie. Maar ook de scheepsbouw en de energiesector bieden opportuniteiten. “Wij hebben onze Belgische vestiging in dit opzicht gepositioneerd als een compleet zelfstandige onderneming, van team en werkplaats tot en met infrastructuur en website. Wij beschikken in Stabroek over een grote voorraad aan stellingmateriaal waarmee we flexibel kunnen inspelen op projecten die morgen al klaar moeten zijn. Indien nodig kan Wiko ook vanuit Rotterdam snel opschalen. Dezelfde synergie is mogelijk op het vlak van isolatie.”

Steve Van Onsem heeft zelf zo’n 20 jaar ervaring in de sector. Hij werkte bij “collega’s” van Wiko. “In Rotterdam is kennelijk ingezien dat men de Belgische markt het best aanpakt met lokaal verankerde mensen”, zegt Van Onsem.

In de komende weken en maanden gaat Wiko op termijn tot 40 man in dienst nemen.