Een nieuwe bezienswaardigheid werd dezer dagen in Wilrijk onthuld: een volledige muur werd beschilderd met een Jommeke-strip.  Daarop ontdekken Jommeke en zijn vrienden het Wilrijk van vroeger en nu.  

De stripmuur werd ingehuldigd door kinderen uit de lokale basisschool Rozenkrans. De muur staat op de hoek van de Gaston Fabrélaan en de expressweg R11 met de Heistraat. De tekening bestrijkt een totale oppervlakte van meer dan 200m² is daarmee één van de grootste stripmuren van het land.

Speciale band met Wilrijk

De Wilrijkse stripmuur is niet toevallig aan Jommeke gewijd. Tekenaar Jef Nys bracht een groot deel van zijn leven door in Wilrijk en hij tekende er ook zijn eerste Jommeke-prenten. Eerder bracht het district al hulde aan Nys door onder meer Jommeke te laten opduiken in de vijfjaarlijkse Geitestoet en tal van nutskasten te bekleden met taferelen uit de strips.

De meer dan 200m² grote muurtekening werd ontworpen door Sarina Ahmad. Zij is de kleindochter van Jef Nys en tekende al mee Jommeke-strips. Op de stripmuur duiken de stripheld en zijn vrienden in het Wilrijkse erfgoed. Zo herken je onder meer Lange Wapper en het intussen verdwenen spoorwegstation Wilryck. Ook de Indische jaïn-tempel  speelt een prominente rol. En uiteraard zijn ook de iconische Wilrijkse geitjes op de afspraak.