OELEGEM/RANST – Witzenmann Benelux heeft een succesvolle uitbreiding achter de rug. De productieoppervlakte nam aanzienlijk toe en ook op het gebied van personeel laat het bedrijf uit Oelegem-Ranst een sterke groei optekenen.

Witzenmann Benelux kon onlangs uitbreiden nadat het een bebouwd aangrenzend perceel had aangekocht. Een nieuw gebouw verbindt nu het geheel en de logistieke afdeling heeft een meer centrale plaats ingenomen. De materiaalstromen kunnen zo vlotter verlopen. Het bedrijf ontwikkelt en produceert flexibele metalen elementen voor de voertuigbouw, de industrie en de lucht- en ruimtevaart.

Directeur Wilfried Van Esbroeck: “Met de uitbreiding van de locatie en de flinke investeringen zijn we uitstekend voorbereid voor nieuwe uitdagingen. Ook in de toekomst is onze goede service en nabijheid tot de klanten belangrijk. Ons gemotiveerde personeel en de uitstekende teamspirit hebben een groot aandeel in ons succes.”

En ook dat personeel breidde in aantallen flink uit. Alleen al in de afgelopen 5 jaar steeg het aantal werknemers met ongeveer 50 procent tot 200.

Witzenmann Benelux startte in 1969 onder de naam van Vadeb. In 1970 nam dat bedrijf al de vertegenwoordiging en verkoop van Witzenmann-producten in België op zich. De naam Witzenmann Benelux wordt pas sinds 2011 gehanteerd. Sinds vorig jaar is de onderneming 100 procent dochter van de Witzenmann-groep. Die heeft zijn hoofdzetel in Duitsland en telt nog 23 andere dochterondernemingen in 19 verschillende landen.