Wolf Oil toonaangevend in smeermiddelen

wolfDe Wolf Oil Cy uit Hemiksem heeft een uitstekend boekjaar 2013 achter de rug. Het bedrijf uit Hemiksem realiseerde een winst na belastingen van 7,1 miljoen euro, liefst 64% meer dan het jaar ervoor. Wolf Oil is een onafhankelijk smeermiddelenbedrijf.

Wolf Oil leeft een vrij teruggetrokken bestaan. De onderneming laat zelden van zich horen. Dit neemt niet weg dat het bedrijf in de eigen markten een toonaangevende positie inneemt. Opgestart in 1955 heeft Wolf Oil verscheidene eigen smeeroliën gelanceerd die specifiek afgesteld zijn op bepaalde klanten en producten. De 150 specialisten hebben daartoe een eigen blending technologie ontworpen die toonaangevend is. De smeermiddelen worden in Hemiksem afgevuld en in een eigen logistiek systeem tot bij de klanten gebracht.

Met 192 miljoen aan bedrijsopbrengsten en 192 miljoen euro aan omzet heeft Wolf Oil “een goed en rendabel boekjaar gerealiseerd”, geeft gedelegeerd bestuurder Philippe Verellen aan in het jaarverslag dat gedeponeerd werd bij de Nationale Bank. Die vaststelling dat de oliemarkt mee georiênteerd wordt naar fuel efficiëncy en lage emissies tekent mee de strategie van het bedrijf uit.

Wolf Oil wordt aangestuurd door de holding Wolf Invest.