Zaterdag 17 juni organiseerden GZA en Cores development een kijkdag in woonzorgcampus Hollebeek op het Antwerpse Kiel die in april in gebruik werd genomen.

De nieuwe campus, naar een ontwerp van Xaveer De Geyter Architects, bestaat uit twee gebouwen die zicht geven op het stadion van voetbalclub KFCO Beerschot. Tot de campus behoren een woonzorgcentrum voor 120 senioren, een multicultureel dagverzorgingscentrum voor 15 personen, 45 assistentiewoningen, een gemeenschappelijke zaal en een dienstencentrum. De campus heeft een ondergrondse parking die onder de twee gebouwen loopt.
Onder meer de bewoners van woonzorgcentrum Goudblomme dat zijn deuren sloot in de Van Maerlantstraat vinden in Hollebeek hun nieuwe thuis.

Vooral het vijf verdiepingen hoge woonzorgcentrum valt op door zijn boomerangvorm en is als een paviljoen in het groen ingeplant. Het maakt hierdoor deel uit van de groep losstaande gebouwen binnen de oude kloostermuren, want dit was vroeger een kloosterdomein.
Tegelkunstenaar Benoît van Innis, bekend van zijn kunstwerk in metrostation Maalbeek, bracht kleur in de omgeving en voorzag niet alleen alle eetruimtes maar ook de tuin van zijn typische tekeningen op Portugese tegels.

Op woonzorgcampus Hollebeek draait alles om een optimale bewonersbeleving. “Niemand verlaat zijn eigen woning met plezier”, zegt woonzorgmanager Rudi Janssen. “Wij doen er hier alles aan om het leven van onze bewoners zo aangenaam mogelijk te maken. Zo zijn er vier verschillende wellnessbaden, een infraroodsauna en een massagestoel aanwezig. Tezamen met de enorme lichtinval, ruime leefruimtes met knisperende gashaard vormt dit een unicum. De cliënt kan zelf kiezen van welke faciliteit hij gebruik wenst te maken en dit onder begeleiding van een professioneel team.”

Gelegen op het multiculturele Kiel is het de betrachting van het nieuwe dagverzorgingscentrum om op zoek te gaan naar en in te spelen op de noden van de allochtone gemeenschap en haar ouderen.

De erkende assistentiewoningen zijn instapklaar en beschikbaar in verkoop via Cores Development. De verhuur en uitbating gebeurt door GZA Zorg en Wonen.