WoRkpalace geeft bureaumeubels een tweede leven

workNogal wat bedrijven zitten opgescheept met oud, afgedankt kantoormeubilair. Het gaat veelal de container op. Niet meer doen. In het project WoRkpalace hebben een aantal mensen zich bijeengezet om oude kantoormeubelen een nieuw leven te geven. Ze worden helemaal gestript en met het gerecycleerde materiaal worden nieuwe sets gemaakt.

De snelle ontwikkelingen in de IT-wereld hebben ook gevolgen voor het kantoormeubilair. Dat is veelal te groot, te robuust en te onhandig geworden. Weg ermee dus, heet het bij veel bedrijven. Er wordt meteen ook flink bespaard op de beschikbare ruimte. De oude toestanden gaan vervolgens de container op en worden vernietigd.

De Kringwinkel
, de stad Antwerpen en het collectief Onbetaalbaar hebben zich geëngageerd om de afdankertjes een tweede leven te geven. Ze werken prototypes van tweedehandsmeubelen uit die dan op grotere schaal kunnen aangemaakt worden. Vooral de inzet van het collectief Onbetaalbaar is merkwaardig. In hun creatieve geesten ontwerpen zij trendy duurzame spullen die van het kantoor echt wel een hippe workspace kunnen maken.

In overleg met de stad Antwerpen kreeg het initiatief een voorlopig onderkomen in het vroegere Chinese restaurant Wokpalace langs de Bredabaan in Breda. Zelfs de naam van het restaurant werd gerecycleerd tot WoRkpalace.

Deze week donderdag vindt in het WoRkplace een showcase plaats waarbij bedrijven en organisaties kennis kunnen maken met het initiatief. Frank Dingemans, de projectleider innovatie bij De Kringloopwinkel zal uitleg geven.

Officiële opening: donderdag 26 februari van 15 tot 19 uur.
Adres: Bredabaan 401 in Merksem