Wycon… Wie?

wycon-aMake-up walhalla met budgetvriendelijke cosmetica rijzen als paddenstoelen uit de grond. Na NYX en Kiko deed ook het Italiaanse Wycon Cosmetics recent zijn intrede in Antwerpen en opende een winkel op de benedenverdieping van het shoppingcenter Grand Bazar aan de Groenplaats.

Het trendy merk met betaalbare cosmetica- en lichaamsverzorgingsproducten was sinds 2014 al wel actief met een boetiek in de Brusselse Nieuwstraat. Om in Vlaanderen de nodige uitstraling te krijgen is een Antwerpse vestiging noodzakelijk.

Wycon Cosmetics werd in 2009 opgericht door de Italiaanse zakenman Gianfranco Satta die al een ruime kennis van de cosmeticawereld had en cosmetica productmanager Rafaella Pagano. Zij waren overtuigd dat er naast chique nicheparfumerieën en boetieks vol exclusieve huidverzorgingsproducten plaats was voor iets nieuws.
Hun ambitie was eenvoudig en tevens complex:  de bestaande traditionele cosmeticamarkt mechanismen doorbreken en modieuze make-up en body producten van goede kwaliteit aan zachte prijsjes toegankelijke maken voor iedereen. Alle Wycon-producten worden in Italië gemaakt.

Die doelstelling zijn de oprichters aan het waar maken. In 2012 lanceerden zij hun franchising concept. In 2014 waren er al 100 winkels, een aantal dat alsmaar wordt uitgebreid. Verder is het merk ook actief in o.m Zwitserland, Spanje, Roemenië, Bulgarije, Griekenland, … en België.