ANTWERPEN – Xior Student Housing heeft een nieuwe site verworven in Amsterdam. Die is goed voor een totaal van 247 units. De Antwerpse specialist in studentenhuisvesting had er 47 miljoen euro voor over om zo haar aanwezigheid in de grootste studentenstad van Nederland te verstevigen.

Xior heeft een site met drie gloednieuwe gebouwen in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam aangekocht. De gebouwen zijn samen goed voor 247 units, gaande van 23 tot 52 vierkante meter. Het complex beschikt bovendien over 94 parkeerplaatsen. De site ligt vlakbij het openbaar vervoer, en wordt volledig opgewaardeerd met aandacht voor voldoende groene ruimte.

Twee derde van de gebouwen, waarin een mix voor studenten en jonge starters wordt aangeboden, zijn reeds verhuurd. De verkoper geeft Xior daarnaast een huurgarantie voor een periode van 12 maanden. Het Antwerpse Xior versterkt hiermee haar aanwezigheid, én wordt meteen ook operationeel actief, in Amsterdam.

Christian Teunissen, ceo Xior: “Deze acquisitie voegt drie gloednieuwe panden toe aan de portefeuille, die ook meteen bijdragen tot het resultaat. Bovendien wordt Xior hiermee operationeel actief in de grootste studentenstad van Nederland, waar de nood aan kwalitatieve (studenten)huisvesting nog steeds groot is. Op deze manier is dit een perfecte toevoeging biedt aan de uitbouw van de groei en operationele activiteiten van Xior.”