MELSELE – Yusen Logistics, specialist in wereldwijde geneesmiddelenlogistiek, heeft op dezelfde dag niet één, maar twee nieuwe gecertificeerde magazijnen geopend. Het nieuwe Yusen Logistics Antwerp Healthcare Center bevindt zich in Melsele naast het distributiecentrum van het bedrijf. Het tweede depot opende net over de grens, in het Nederlandse Roosendaal.

Het Antwerp Healthcare Center in Melsele is een state-of-the-artmagazijn van bijna 9.000 vierkante meter. Het heeft een opslagfaciliteit met een capaciteit van ongeveer 10.000 palletplaatsen. De temperatuur schommelt er voortdurend tussen 15 en 25 graden. Er is ook een gekoelde ruimte tussen 2 en 8 graden met een capaciteit van zo’n 4.000 pallets.

In Roosendaal werd een nieuwe logistieke site opgetrokken als antwoord op de toenemende vraag naar hoogwaardige logistieke oplossingen van geneesmiddelenproducenten in Nederland. De totaaloppervlakte is daar ruim 11.000 vierkante meter.

Kenji Mizushima, president Yusen Logistics: “De toevoeging van twee gloednieuwe GDP-gecertificeerde magazijne, goed voor bijna 20.000 vierkante meter, betekent een aanzienlijke versterking en uitbreiding. Het is een mijlpaal die staat voor de sterke toewijding van Yusen Logistics om onze dienstverlening richting de farmaceutische industrie in de Benelux voortdurend te ontwikkelen en te verbeteren.”

Yusen Logistics heeft zijn hoofdkantoor in Tokyo. Binnen Europa telt het bedrijf ruim 4.300 medewerkers over 78 operationele sites. In de Benelux zijn er 14 vestigingen en werken er ongeveer 800 medewerkers.