Zakenclub De Warande komt naar Antwerpen

warandeDe exclusieve zakenclub De Warande komt naar Antwerpen. Er wordt gedacht aan de Yacht Club op Linkeroever. Daar wordt binnen afzienbare tijd een nieuwbouw neergezet. De Warande fungeerde tot nog toe als ontmoetingsplaats voor Vlamingen in Brussel.

Met meer dan 1600 leden is de Brusselse Warande duidelijk uit haar kleren gegroeid. Daarom zijn plannen uitgetekend om ook naar een andere locatie uit te kijken. Omdat  nagenoeg 20% van de geregistreerde leden uit het Antwerpse komen leek het aangewezen om naar de Scheldestad uit te wijken.

De uitzwerming naar een andere stad als Antwerpen is ingegeven door het feit dat de Vlamingen onderhand in Brussel hun plaats gevonden hebben.  De Warande blijft weliswaar de Vlaamse aanwezigheid in Brussel uitdragen maar de zakenclub wil volgens gedelegeerd bestuurder Katja Borgerhoff ook aansluiting vinden bij andere thema’s zoals Europa en de rest van de wereld.

De Warande organiseerde in de afgelopen maanden al occasioneel een activiteit buiten de eigen locatie in het herenhuis Empain aan het Warandepark. De eerste activiteiten in Antwerpen zijn alvast gepland voor na de zomer.