Zelfs Fransen vinden smaak in brood van Groep Teugels

broodZelfs de 700 gevangenen van Lantin in Luik weten het dagelijks aangevoerde brood van de Groep Teugels best te appreciëren. De Groep Teugels uit Kontich is een industriële bakker van smaakvolle broden en patisserie. Het bedrijf verdeelt zijn producten over het hele land. Tot zelfs in Nederland en Noord-Frankrijk toe.

De Groep Teugels wordt vandaag gerund door Dirk Peers. Hij nam de bakkerij in 1996 voor 100% over van vertegenwoordigers uit de tweede generatie van de familie Teugels. De merknaam Teugels was destijds in het Antwerpse heel erg goed bekend. De groep leverde aan verscheidene privé-bakkers in de streek. Bij de overname heeft Dirk Peers de strategie van de groep helemaal omgegooid. Er werd geleidelijk aan niet meer geleverd aan privé-bakkers. De Groep Teugels oriënteerde zich volledig op grote afnemers zoals ziekenhuizen, rusthuizen, openbare instellingen en ook… gevangenissen. Dat gebeurt steevast via openbare aanbestedingen.

De productie werd onderhand overgeplaatst naar de industriezone Blauwe Steen. De vestiging werd er verder uitgebouwd tot een toonaangevend bedrijf dat naast de belevering van huishoudbrood ook diversifieerde in de richting van diepvries (Baker’s Tradition), belegde broodjes en sandwiches in autoshops (Lunch4you) en patisserie (Legou). “Wij werken ondertussen als Global Bakeries ook steeds meer onder private label voor de supermarktketens”, zegt Dirk Peers. “Dit is een groeimarkt. Dit heeft alles met de crisis te maken. De consument past op zijn centen en kijkt steevast uit waar hij zijn brood goedkoper kan vinden.”

De Groep Teugels stelt vandaag 90 mensen tewerk. Het omzetcijfer dekt Dirk Peers liever discreet toe (“de concurrentie leest mee). Ook rentabiliteitscijfers blijven best binnenshuis “maar we doen ons best. Het tweede kwartaal is overigens traditioneel altijd het zwakste van de vier.”

Verwant en interessant: