Zorgvastgoedgroep Care Property Invest, met zetel in Schoten, spreidt nog verder zijn vleugels uit. Nadat enkele maanden geleden een rusthuis en service flats in de Brusselse regio werden overgenomen is nu ook de overname van een eerste project in Wallonië helemaal rond. 

Zorggroep Care Property Invest wil uitbreiden in heel Europa

De Antwerpse zorgvastgoedgroep Care Property Invest ziet de zaken groots. De beursgenoteerde groep profiteert van de beleggersbelangstelling voor vastgoed, en met name voor vastgoed in de zorgsector. Eerder dit jaar werd de Vlaamse grens al overgestoken naar Brussel, met de overname van een rusthuis in Watermaal-Bosvoorde. Nu is ook de verwerving van het woonzorgcentrum “Bois de Bernihè” in het Waalse Libramont een feit.

Dat woonzorgcentrum bestaat uit 108 woongelegenheden, verspreid over 95 kamers, en 18 assistentiewoningen en wordt uitgebaat door Vulpia Wallonie asbl. De waarde van dit project bedraagt circa € 12 miljoen, zegt de persmededeling van de zorggroep.

“Deze overname betekent een versterking van onze nationale positie en een opstap naar eventuele verdere internationale uitbreiding” zegt Peter Van Heukelom, CEO van Care Property Invest. “Bois de Bernihè” brengt de teller op 87 zorgprojecten in onze vastgoedportefeuille, waarvan er 2 momenteel in ontwikkeling zijn”. Care Property Invest wil duidelijk niet bij de pakken blijven zitten. Er is belangstelling voor een project in Nederland en de groep kijkt naar mogelijkheden ‘in de hele Europese Economische Ruimt’ staat in het persbericht. Dat wil dus zeggen in de hele Europese Unie, plus Zwitserland en Noorwegen.