Medewerkers Mathieu Gijbels bouwden 1.000 vogelkastjes voor KeiSolidair

Op vrijdag 6 september waren de mensen van Mathieu Gijbels, de Voordenkers, voor één dag ‘nestbouwers’. In plaats van de bouwzorgen van haar klanten over te nemen, werd voor één dag gefocust op het overnemen van de bouwzorgen van vogels. De medewerkers van Mathieu Gijbels deden dat door 1.000 nestkastjes te bouwen. De opbrengst van de verkoop gaat integraal naar KeiSolidair, een campagne van Een Hart voor Limburg.

Mathi Gijbels Hildehoubenbertrand

Mathi Gijbels, Hilde Houben-Bertrand

Voor de KeiSolidair actie van Mathieu Gijbels bouwden maar liefst 115 medewerkers (meer dan 1/3 van alle medewerkers) 1.000 nestkastjes. De actie van Mathieu Gijbels was de eerste KeiSolidair actie dit jaar, en meteen ook de officiële aftrap voor de KeiSolidair campagne van 2013.

Hilde Houben Bertrand, voorzitter van Een Hart voor Limburg, en Mathi Gijbels, Gedelegeerd Bestuurder van Mathieu Gijbels, staken het eerste nestkastje in elkaar. Daarna gingen de medewerkers van Mathieu Gijbels aan de slag met de resterende 999 nestkastjes. Tegen 20u waren alle 1.000 nestkastjes klaar. In totaal werden er 16.000 schroeven en liefst 2,4 km gezaagd hout gebruikt om de nestkastjes te kunnen maken.

mg-personeel-nestkastjes

 

Een uitgebreid sfeerverslag van de KeiSolidair actie van Mathieu Gijbels kan je bekijken in dit filmpje.

10.000 euro voor KeiSolidair!
De nestkastjes zijn te koop aan 9 euro per stuk. Er zijn al veel nestkastjes verkocht aan collega’s, familie en vrienden, of bedrijven uit de buurt. “Maar we gaan nog meer initiatieven opzetten, totdat alle 1.000 nestkastjes verkocht zijn’, aldus Mathi Gijbels. “We hopen 10.000 euro te kunnen schenken aan KeiSolidair; en we stoppen niet voor ze allemaal verkocht zijn!”.

mg-nestkastjes