Runners Service Lab breidt uit

Eind oktober start de Limburgse aannemer Mathieu Gijbels in Beringen met de bouw van een gloednieuwe vestiging voor sportwinkelketen Runners Service Lab. Het ontwerpconcept komt van de hand van architect Tom Goos. De coördinatie van de technieken is in handen van de firma B.I.E.D.

Doorgroeien in Limburg

Runners Service Lab (RSLab en RSscan) is al jaren een pionier in het adviseren van de juiste loopschoenen en het behandelen van sportblessures. Ondertussen heeft Runners Service Lab een sterke naambekendheid opgebouwd en gaat het de loopspeciaalzaak voor de wind. Met vestigingen in Zwijndrecht, Gent en Duffel is Runners Service Lab reeds sterk vertegenwoordigd in Vlaanderen.

“Door te investeren in een Limburgse vestiging willen we onze groei in Limburg en omstreken verder doorzetten”, aldus Koen Wilssens, zaakvoerder Runners Service Lab. “Veel van onze klanten komen uit Limburg en zo kunnen we hen nog beter bedienen. We zitten bovendien slechts op een boogscheut van het klaverblad te Lummen, dus ook Vlaams-Brabant, Wallonië en Zuid-Nederland zijn nu veel dichterbij’.

Runnerslab

 

“We droomden van een groen gebouw”

De bedrijfsfilosofie van Runners Service Lab bestaat erin de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Deze gedachte werd dan ook verder doorgetrokken in het ontwerp van het gebouw.

“We droomden van een groen gebouw”, licht Koen Wilssens toe. “Daarom investeren we in duurzame technieken zoals zonnepanelen en een warmtepomp met diepsondering. Deze warmtepomp kan water ophalen vanop een diepte van 55m waardoor het water winter en zomer een constante temperatuur van 12° heeft. Verder worden de kantoorruimtes uitgerust met koelplafonds. Dankzij deze duurzame technieken wordt het gebouw bijna volledig zelf bedruipend, en kunnen we zelfs spreken van een ‘nul energie gebouw’ wat voor dit type gebouw vrij uniek is”, aldus Koen Wilssens.

Het gebouw heeft een oppervlakte van +/- 5.000 m2, en bestaat uit een gelijkvloers met twee verdiepingen. Op het gelijkvloers bevindt zich een looppiste voor een optimale voetanalyse. RSscan zal de tweede verdieping gebruiken om de ontwikkeling en productie van hun software en meetsystemen verder uit te breiden. Zij produceren hun drukmeetsystemen hier in België en voeren deze uit over de hele wereld.

Gegarandeerde timing

“De expertise in duurzame oplossingen en de garantie dat onze gewenste timing gehaald wordt, waren doorslaggevend om te kiezen voor een bouwteam met Mathieu Gijbels en architect Tom Goos”.

“Het is trouwens niet de eerste keer dat we met dit bouwteam in zee gaan. In 2011 hebben wij onze flagship store in Zwijndrecht samen met de mensen van Mathieu Gijbels en architect Tom Goos gerealiseerd”, aldus Koen Wilssens. “Een zeer geslaagd project, en onze keuze voor hetzelfde team was voor ons dan ook evident”, besluit Koen Wilssens.