Uitzendkantoor Staffing uit Beringen breidt uit op een opmerkelijke manier. Voor de nieuwe kantoren in Leuven, Antwerpen en Kortrijk zoeken ze Office Managers en uitzendconsulenten, zonder ook maar één cv op te vragen.

“Persoonlijkheid, drive en leervermogen van de kandidaten staan in de spotlights”, zegt CEO Wim Van Cauter. “De focus ligt dus volledig op soft skills. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven tot eind september, de finale met praktische opdrachten vindt plaats begin oktober.”

Een uitzendkantoor dat cv-blind rekruteert, het is een unicum. “Dag in, dag uit zijn we bezig met jobs”, stelt Van Cauter. “En wat ons na al die jaren bijblijft: in heel wat functies garandeert een gemotiveerde starter met goede soft skills betere resultaten dan een ervaren medewerker zonder drive en leervermogen. Weg dus met cv’s. De oude manier van rekruteren moet overboord. Dat gaan we ook echt bewijzen met deze jobwedstrijd.”

Niet alleen bij de eerste selectie, maar ook tijdens verdere gesprekken en opdrachten, komen opleiding en vroegere professionele ervaringen niet aan bod. “We zoeken personen met lef, creativiteit en gedrevenheid. Alleen daarop screenen we. Goesting, daar draait het vooral om….”

Meer HR