MECHELEN – De voorbije twaalf maanden werd in het arrondissement Mechelen het hoogste aantal vacatures genoteerd van de afgelopen vijftien jaar: 18.849.

In 15 jaar tijd zijn er in de regio nooit zoveel vacatures ingediend. Uit een rondvraag van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen blijkt dat grote bedrijven die jobs niet ingevuld krijgen. “Dit zet een rem op de verdere groei”, waarschuwen ze.

De cijfers gaan over de periode van augustus 2017 tot eind juli 2018. “In die tijd zijn er voor het arrondissement Mechelen 18.849 vacatures geregistreerd: iets meer dan 13.000 vacatures via de officiële kanalen van de VDAB en nog eens 5.481 via selectiekantoren”, zegt Nina Van den Driessche, woordvoerster van de VDAB.

De cijfers breken alle records. Het aantal ligt dubbel zo hoog als in dezelfde periode vijftien jaar geleden.

Probleem

Het invullen van de vacatures blijkt een probleem voor de grote bedrijven. “We hebben op dit moment 80 vacatures die we snel hopen in te vullen. Het gaat om technisch geschoolde profielen: vooral project- en werfleiders en calculators. Er zijn veel bouwprojecten die we kunnen aannemen. Maar we moeten ze ook nog kunnen uitvoeren, en dat wordt moeilijker”, zegt Filip Hofkens, administratief directeur van de bouwgroep Willemen. “Onder andere via ons partnership met LinkedIn proberen we op een andere manier aan te werven.”

Ook bij ICT-specialist Van Roey ICT Group staan er op dit moment 43 vacatures open. “We zoeken mensen die gemotiveerd zijn en een gezonde interesse hebben in de job van ICT’er. De tijd dat we enkel naar witte merels op zoek waren, is voorbij. We zorgen voor de invulling van vacatures  door mensen op te leiden en door mensen binnen de organisatie sneller te laten doorgroeien”, zegt manager Pat Van Roey. “We voelen al twee jaar dat die openstaande vacatures een rem kunnen zijn op onze verdere groei. Daarom moet je als werkgever creatief zijn in het aanwerven van nieuwe mensen.”

Leertraject

Voka speelt hier op in. “Welt is een gratis project van Voka, met de steun van de Vlaamse overheid. Veel werkgevers zijn nog niet vertrouwd met de nieuwe instroomformules. Via Welt laten we hen kennis maken met werkervarings- en leertrajecten. Zo kunnen werkgevers via niet-traditionele kanalen zoeken naar personeel”, zeggen Els Van Zeir en Vicky Van Wesemael, coördinatoren van het Welt-project bij Voka Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen.

Meer HR